ⓘ Njësia administrative Kolonjë

                                     

ⓘ Njësia administrative Kolonjë

Komuna Kolonje eshte nje komune ne Shqiperi. Njesia administrative Kolonje eshte nje nga njesite me rendesi te bashkise Lushnje,ne territorin e njesise ndodhen edhe biznese te fuqishme te cilat jane te njohura ne gjithe vendin si:Lufra,Soal,etj. Poashtu ne kete njesi ndodhet edhe Manastiri i Ardenices i cili eshte i ndertuar ne shekullin XII dhe ka vlera te medha kulturore,pyjet qe e rrethojne dhe pemet mijevjecare e bejne kete vend nje atraksion turistik te deshiruar. Vizitohet nga mijra turist cdo vit dhe infrastruktura e mire e bejne nje vend krejt te arritshem. Gjithashtu qyteza e Kolonjes e cila eshte e vendosur ne rreze te kodrave te Ardenices bene pjese ne nje nga zonat me te zhvilluar madje mund te themi fshati me zhvillimin me te madh ne Myzeqe ku mund te permendim se ne perjudhen e diktatures ishte nje zone ku ishin perqendruar nje teresi repartesh ushtarake poashtu edhe SMT. Megjithese mungesa e investimeve te shumta qe i duhen kesaj zone nuk eshte dhene,natyra i ka dhuruar te ardhmen edhe te tashmen. Njesia administartive Kolonje perbehet nga fshtrat: Kolonje,Bitaj,Ardenice,Rrapez-fshat,Rrapez-sektor,Shakuj,Gorre,Lumth,Bishqethem.

                                     
  • Njësia administrative Mollas Kolonjë Administrimi Shteti Shqipëria Qarku Qarku i Korçës Rrethi Rrethi i Kolonjës Të dhënat bazë Popullsia 4.056 banorë
  • Komuna Novoselë Kolonjë Novoselë Mesiçkë Kagjinas Zharkanj Piskal Vitisht Shijan Kaduç Dermar Mbreshtan redaktoni kutinë
  • Komuna Novoselë Komuna Qendër Ersekë Komuna Qendër Leskovik Vendbanime tjera të njohura në këtë rreth janë: Leskoviku Guida Turistike e Rrethit Kolonjë
  • reformave të miratuar në vitin 2014 Most defunct municipalities are now administrative units and may also be cities, villages, or neighbourhoods. numri i bashkive
  • Njësia administrative Qendër Ersekë Administrimi Shteti Shqipëria Qarku Qarku i Korçës Rrethi Rrethi i Kolonjës Të dhënat bazë Kodi postar Ish zyrat e