ⓘ Fuxheira

                                     

ⓘ Fuxheira

Fuxhaira eshte nje nga shtate emiratet qe e perbejne Emiratet e Bashkuara Arabe. Fuxhaira eshte emirati i peste me i madh ne Emiratet e Bashkuara Arabe. Me 2008, qyteti ka pasur 143.000 banore.

                                     

1. Klima

Moti ne Fuxhaira eshte sezonale, megjithese shumica e vitit eshte e nxehte. Nga muaji tetor deri ne muajin mars jane muajt me te ftohta, ku temperatura mesatare gjate dites eshte rreth 25 °C dhe temperaturat mund te arrijn deri ne 40 °C ne vere.

                                     

2. Emiret e Fuxhaires

  • Shejh Hamad ibn Muhammad ash-Sharqi, 1974-
  • Shejh Saif ibn Hamad ash-Sharqi, 1936-1974
  • Hamad bin Abdullah ash-Sharqi, 1876–1936
  • Shejh Muhammad ibn Hamad ash-Sharqi, 1942-1974
                                     
  • Dubai 2, 502, 715 45.4 3, 885 5.0 Emirati i Fuxheiras الفجيرةAl - Fujayrah Fuxheira 127, 000 2.3 1, 165 1.5 Emirati i Ras el - Haimas رأس الخيمةRaʾs al - Ḫaymah