ⓘ Pupëza

                                     

ⓘ Pupëza

Pupeza eshte nje lloj shpendi i cili shtrihet kryesisht ne Afro-Eurazi, i njohur per "kuroren" e tij karakteristike te puplave. Jane te njohura tri lloje te gjalla dhe nje specie e zhdukur, megjithese per shume vite te gjitha llojet jane grumbulluar si nje specie e vetme - Upupa epops.

                                     

1. Lidhje te jashtme

  • Pupeza ne Mitologjine Shqiptare
  • Shpezet ne Kuran: Pupeza e Sulejmanit alejhi selam.
  • Hoopoe- Species text in The Atlas of Southern African Birds.
  • Hoopoe videos, photos & sounds Internet Bird Collection
  • Ageing and sexing PDF; 5.3 MB by Javier Blasco-Zumeta & Gerd-Michael Heinze
                                     
  • derdhur lëndën e parë që ishte kryesisht mëndafsh. prodhohej fije ibershimi, pupëza festanuzi, dizje djepi, qostekë sahati. Esnafi kishte rreth 1880 anëtarë