ⓘ Lista e demonëve teologjik

                                     

ⓘ Lista e demonëve teologjik

-Kjo liste kategorizon shume djaj te feve dhe besimeve te ndryshme-

Kjo eshte nje liste e demoneve Teologjik qe shfaqen ne baze te fese, teologjise, demonologji, mitologji, dhe folklor. Nuk eshte nje liste e emrave te djajve, megjithese disa jane te listuar me shume se nje emer.

Lista e djajve te imagjinuar perfshine ato letrare me synim teologjik, siq eshte Inferno e Dantes. Per vet faktin se lista e krijesave legjendare kane lidhje me mitologji, folklor, dhe perralla popullore, shume shkelje munde te pritet.

Emra te zotrave, lista e perendive, dhe lista e perendive te imagjinuara kane lidhje me Zotin dhe zotra.

                                     

1. Shenim

Secili emer tregon nje djall dhe jep prejardhjen ne kllapa.

Sources named

Demonology: Ayyavazhi, Krishtere, Hindu, Islame, Hebreje, Thelemite

Eschatology: Krishtere, Islame, Hebreje

Folklore: Bullgare, Krishtere, Gjermane, Hebreje

Mythology: Akadian, Babilonian, Budist, Kaldean, Krishtere, Egjiptiane, Etruskane, Finlandeze, Greke, Gjenostike, Guanche, Hindu, Hungareze, Indoneziane, Irlandeze, Japoneze, Mapuche, Moabite, Amerikane,Stampa:Clarify Persiane, Phoeniciane, Romake, Sllave, Semitike, Sumeriane, Zoroastriane

Stampa:Compact ToC

                                     

2. A

 • Abaddon/Apollyon Demonologji Krishtere
 • Amdusias Demonologji Krishtere
 • Asakku Babylonian mythology
 • Asag Sumerian demonology
 • Andrealphus Demonologji Krishtere
 • Arunasura Hindu mythology
 • Asbel Jewish mythology
 • Asura Hindu mythology
 • Antichrist Christian eschatology
 • Aim/Haborym Demonologji Krishtere
 • Astaroth Demonologji Krishtere
 • Abraxas Gnosticism
 • Armaros Jewish demonology
 • Aka Manah/Akem Manah/Akoman/Akvan Zoroastrianism
 • Abezethibou Jewish demonology
 • Asmodai/Asmodeus
 • Ala Slavic mythology
 • Andras Demonologji Krishtere
 • Agrat bat Mahlat Jewish demonology
 • Amy Demonologji Krishtere
 • Agares Demonologji Krishtere
 • Abyzou Jewish mythology
 • Agaliarept Jewish mythology
 • Anzu Sumerian mythology
 • Alastor Demonologji Krishtere
 • Allu Akkadian mythology
 • Alal Chaldean mythology
 • Aeshma Zoroastrianism
 • Azazel/Azazel Jewish mythology, Islamic mythology
 • Andhaka Hindu mythology
 • Ahriman/Angra Mainyu Zoroastrianism
 • Andromalius Demonologji Krishtere
 • Adramelech Assyrian mythology, Demonologji Krishtere
 • Anamalech Assyrian mythology
 • Amaymon Demonologji Krishtere
 • Agiel Jewish mythology
 • Azi Dahaka/Dahak Zoroastrianism
 • Archon Gnosticism
 • Aamon/Amon Demonologji Krishtere
 • Ancitif Demonologji Krishtere
 • Alloces/Allocer Demonologji Krishtere
                                     

3. B

 • Belial Demonologji Krishtere dhe Hebreje
 • Belphegor Demonologji Krishtere
 • Babi ngepet Indonesian mythology
 • Boruta Slavic mythology
 • Bifrons Demonologji Krishtere
 • Behemoth Hebreje and Demonologji Krishtere
 • Barbatos Demonologji Krishtere
 • Berith/Beherit Phoenician mythology, Demonologji Krishtere
 • Balberith Jewish demonology
 • Bakasura Hindu mythology
 • Bune Demonologji Krishtere
 • Balam Demonologji Krishtere
 • Bhūta Hindu mythology
 • Baphomet Christian folklore
 • Bathin/Mathim/Bathym/Marthim Demonologji Krishtere
 • Bushyasta Zoroastrianism
 • Botis Demonologji Krishtere
 • Beleth Demonologji Krishtere
 • Beelzebub Hebreje and Demonologji Krishtere
 • Buer Demonologji Krishtere
 • Banshee Irish mythology
 • Barong Indonesian mythology
 • Barbas Demonologji Krishtere
 • Bukavac Slavic mythology
 • Baal/Bael Demonologji Krishtere
 • Bali Raj Hindu mythology


                                     

4. C

 • Corson Demonologji Krishtere
 • Chemosh Moabite mythology
 • Choronzon Thelema
 • Cimejes/Kimaris/Cimeies Demonologji Krishtere
 • Crocell/Procell Demonologji Krishtere
 • Charun Etruscan mythology
 • Culsu Etruscan mythology
 • Caim/Canio Demonologji Krishtere
                                     

5. D

 • Dantalion Demonologji Krishtere
 • Demogorgon Demonologji Krishtere
 • Danjal Jewish mythology
 • Demiurge Gnostic mythology
 • Dagon Semitic mythology
 • Dajjal Islamic demonology
 • Drekavac Slavic mythology
 • Decarabia Demonologji Krishtere
 • Dzoavits Native American mythology
 • Daeva Zoroastrianism
 • Devil Demonologji Krishtere
 • Div-e Sepid Persian mythology
                                     

6. F

 • Forneus Demonologji Krishtere
 • Furfur Demonologji Krishtere
 • Focalor Demonologji Krishtere
 • Furcas/Forcas Demonologji Krishtere
 • Foras/Forcas/Forras Demonologji Krishtere


                                     

7. G

 • Gualichu Mapuche mythology
 • Gusion/Gusoin/Gusoyn Demonologji Krishtere
 • Gaap Demonologji Krishtere
 • Grigori Jewish demonology
 • Glasya-Labolas/Caacrinolaas/Caassimolar/Classyalabolas/Glassia-labolis Demonologji Krishtere
 • Gremory/Gomory Demonologji Krishtere
 • Gamigin Demonologji Krishtere
 • Ghoul Arabian and several other mythologies
 • Guayota Guanche mythology
 • Gaki Japanese mythology
 • Gorgon Greek mythology
 • Gaderel Jewish demonology
                                     

8. H

 • Hinn Islamic folklore
 • Haures/Flauros/Flavros/Hauras/Havres Demonologji Krishtere
 • Halphas/Malthus Demonologji Krishtere
 • Haagenti Demonologji Krishtere
                                     

9. K

 • Kumbhakarna Hindu mythology
 • Kasadya Jewish demonology
 • Kabandha/Kabhanda Hindu mythology
 • Kroni Ayyavazhi demonology
 • Krampus Germanic-Deminologji Krishtere
 • Kali Hindu mythology
 • Killakee Cat Hell Fire Club/Satanism
 • Kokabiel Jewish mythology
                                     

10. L

 • Leraje/Leraie Deminologji Krishtere
 • Lili/Lilin/Lilim Jewish mythology
 • Lechies Slavic mythology
 • Leonard Deminologji Krishtere
 • Leyak Indonesian mythology
 • Leviathan Hebrej dhe Deminologji Krishtere
 • Lucifer Christian theology
 • Lilith Akkadian mythology, Jewish folklore
 • Lucifuge Rofocale Deminologji Krishtere
 • Legion Deminologji Krishtere
 • Lempo Finnish mythology
                                     

11. M

 • Malphas Deminologji Krishtere
 • Masih ad-Dajjal/Ad-Dajjal/Dajjal Islamic eschatology
 • Mastema Jewish demonology
 • Mammon Mitologji Kristiane
 • Murmur Deminologji Krishtere
 • Moloch Jewish, Pagan and Christian mythology
 • Marax/Morax/Foraii Deminologji Krishtere
 • Marchosias Deminologji Krishtere
 • Mara Buddhist mythology
 • Mephistopheles Christian folklore, German folklore
 • Merihem Deminologji Krishtere
 • Maricha Hindu mythology
                                     

12. N

 • Naberius/Cerbere/Naberus Deminologji Krishtere
 • Ninurta Sumerian mythology, Akkadian mythology
 • Naamah Jewish mythology
 • Namtar Sumerian mythology


                                     

13. O

 • O Tokata Indonesian mythology
 • Ördög Hungarian mythology
 • Ose Deminologji Krishtere
 • Orias/Oriax Deminologji Krishtere
 • Onoskelis Jewish mythology
 • Orobas Deminologji Krishtere
 • Orcus Roman mythology, me vone edhe ne Deminologji Krishtere
 • Oni Japanese folklore
                                     

14. P

 • Pazuzu Babylonian demonology
 • Puloman Hindu mythology
 • Preta Buddhist demonology
 • Phenex Deminologji Krishtere
 • Pelesit Indonesian and Malaysian mythology
 • Penemue Jewish and Christian mythology
 • Pruflas Deminologji Krishtere
 • Paimon Deminologji Krishtere
 • Pithius Deminologji Krishtere
 • Pontianak Indonesian and Malaysian mythology
 • Pocong Indonesian mythology
                                     

15. R

 • Rangda Indonesian mythology
 • Rahab Jewish folklore
 • Rakshasa Hindu mythology
 • Ravan Hindu mythology
 • Rusalka Slavic mythology
 • Ronove Deminologji Krishtere
 • Raum Deminologji Krishtere
                                     

16. S

 • Sabnock Deminologji Krishtere
 • Surgat Deminologji Krishtere
 • Stolas/Solas Deminologji Krishtere
 • Sthenno Greek mythology
 • Shax/Chax Deminologji Krishtere
 • Satan or Shaytan Teologji Hebreje, Krishtere dhe Islamike
 • Seir Deminologji Krishtere
 • Suanggi Indonesian mythology
 • Saleos Deminologji Krishtere
 • Semyaza Jewish mythology
 • Samael Jewish and Gnostic mythology
 • Shedim Jewish folklore
 • Sitri Deminologji Krishtere
 • Succubus Christian folklore
                                     

17. V

 • Valefar/Malaphar/Malephar Deminologji Krishtere
 • Valac Deminologji Krishtere
 • Vine Deminologji Krishtere
 • Vanth Etruscan mythology
 • Vapula Deminologji Krishtere
 • Vassago Deminologji Krishtere
 • Vepar Deminologji Krishtere