ⓘ Filozofia natyrore

                                     

ⓘ Filozofia natyrore

Filozofia natyrore ishte studimi filozofik i natyres dhe i universit fizik qe ishte mbizoterues perpara zhvillimit te shkences moderne. Ajo konsiderohet te jete pararendes i shkences natyrore.

                                     
  • Filozofia merret me problemet e përgjithshme dhe fundamentale rreth çështjeve si ekzistenca, dituria, e vërteta, bukuria, ligji, drejtësia, vlefshmëria
  • saj. Në të kundërt, përdoret gjithashtu edhe në filozofi, konkretisht filozofia katolike romake, për të përshkruar disa aspekte të fesë për të cilat thuhet
  • ndahen sipas ngjashmërive dhe dallimeve. Filozofia Ekzistencializmi Skolasticizmi Filozofia natyrore Filozofia e perceptimit The Buddhist Publication
  • Drejtës.JPG Filozofia e së Drejtës me Autor: Fatmir Zanaj. Shtëpia Botuese: Naimi Faqet e librit 416. Tiranë 2012. Libri i ri Filozofia e së Drejtës
  • shoqërore Shkencat humane Historia dhe arkeologjia Gjuhët dhe letërsia Filozofia etika dhe feja Artet artet, historia e arteve, artet interpretuese
  • natyrore : studimi i dukurive natyrore përfshirë faktorët kozmologjikë, gjeologjikë, fizikë, kimikë dhe biologjikë të universit Shkenca natyrore mund
  • 1840, për të treguar një njeri që prkatikon atë që në atë kohë quhej filozofia natyrore Online Etymology Dictionary Whitten, Barbara L. Foster, Suzanne
  • lloje te ligjeve. Ligjet natyrore janë marrëveshje me ndihmën e tt cilave njerëzimi mundohet të shpjegojë dukurit natyrore Për të arritur deri te formulimi
  • konceptin e sintezës në teknikë p.sh. sinteza e zërit ose tingullit Filozofia me fjalën sintezë nënkupton bashkimin e disa teorive ose doktrinave të