ⓘ Çmimi i madh i Evropës 2007

                                     

ⓘ Çmimi i madh i Evropës 2007

F1 Evropa per vitin 2007 ishte Formula 1 gara e dhjete e sezonit F1 2007. Kjo gare u zhvillua ne fundjaven mes 20-22 korrikut ne Nürburgring, Gjermani.

Me 29 gusht te vitit 2006 u shpall se F1 Evropa eshte larguar nga kalendari i F1 garave per sezonin e vitit 2007. Nga kjo don te thote se do te jete vetem nje gare e mbajtur ne Gjermani çdo vit duke zgjedhur mes gares ne Hockenheimring dhe Nürburgring. Emri ishte ne dyshim, por F1 Gjermania per vitin 2007 ne Nürburgring tani me mbante emrin "Goßer Preis von Europa" Çmimi i Madhe i Evropes, sepse Hockenheimring e ka te drejten e emertimit "Çmimi i Madh i Gjermanise" keshtu qe nuk arrine te bejne nje marrveshje rreth ndrrimit te emrit. Kjo eshte hera e pare qe nga çmimi F1 Gjermania - 1960 qe nuk mbahet gare nen çmimin "Çmimi i Madh i Gjermanise" dhe hera e pare qe nga gara Rezultatet e F1 1955 qe gara per çmimin e Madh te Gjermanise nuk eshte mbajtur fare.

                                     

1. Shtese

 • Xhiro me e shpejte: Felipe Massa, 1:32.853 Xhiro 34, 199.592 km/h
 • Udheheqe/xhiro: Felipe Massa 47 8 - 12, 14 - 55, Markus Winkelhock 6 2 - 7, Fernando Alonso 5 56 - 60, Kimi Räikkönen 1 1, David Coulthard 1 13
                                     
 • pozitës së tretë Felipe Massa pas garës kaotike për Çmimin e Madh të Evropës Sesioni i parë Në sesioin e parë të kualifikimeve Lewis Hamilton arriti
 • Çmimi i madh i Italisë Italisht: Gran Premio d Italia është një nga garat më të rëndësishme dhe më jetëgjata të kalendarit të Formula Një. Çmimet e mëdha
 • 890, 000 2007 Niveli i papunësisë: 35 2007 Popullsia nën moshën për punë: 30 2005 Niveli i inflacionit çmimi konsumatorë 2 2007 Investime
 • shoqërore në Evropën lindore, iniciues i së cilës është Mohammad Yunus. Për çdo dy vite, duke filluar nga viti 2007 Çmimi i Fondacionit ERSTE për integrime
 • Depresionit të Madh Marrveshja Atwood, çmimi fitues i çmimit The Blind Assassin është gjithashtu i vendosur në Depresionin e Madh duke u përqëndruar
 • Çmimi i madh ndërkombëtar Solenzara Paris 2010 IV. Çmimi Ndërkombëtar Nikolaj Gogol Triumf Ukraine 2013 V. Çmimi Ndërkombëtar Aleksandri i Madh
 • komerciale, intelektuale dhe industriale në Evropë. Qyteti më i madh në Skoci është Glasgow, i cili dikur ishte një nga metropolet udhëheqëse industriale
 • ekonomia e tretë në botë për nga Prodhimi i Brendshëm Bruto PBB dhe eksportuesi më i madh në botë i mallrave më 2007 Në terme absolute, Gjermania ka buxhetin
 • duke e paraqitur Shqipërinë sikur ka dhënë kontribut të madh në Mesjetë për mbrojtjen e Evropës Sipas studjueses kjo gjë nuk mund të bëhej kur ka shkruar
 • prej tyre i kanë selitë të vendosura në vendet e BE. Në maj 2007 papunësia e BE ishte 7 kurse investimet 21, 4 të GDP. Ka një variacion të madh në të ardhurat
 • mur mes shqiptarëve dhe Evropës në radhë të parë me ideologjinë fetare islame Me botimin e vëllimit Identiteti evropian i shqiptarëve nga Ismail Kadare