ⓘ Udha (Xhevahir Spahiu)

                                     

ⓘ Udha (Xhevahir Spahiu)

"Udha" poezi te zgjedhura 1965-2000 me Autor Xhevahir Spahiu. Shtepia botuese "Ideart", viti i botimit 2005. Numri i faqeve 456.

Ndjeshmerine dhe temperamentin individual te Xhevahir Spahiut e stolis natyra e mprehte te verejturit si dhe natyra e ekspresionit kreativ, sugjestiv, natyra e formesive te ngjeshura dhe te shtresimeve kuptimore, natyra e refleksit dhe imazheve te pasura. çdo njesi e shprehjes poetike ne kete veper gjakon pas dendesise dhe tensionit maksimal, gjakon koncentrimin maksimal ideoestetik.

                                     
  • Xhevahir Spahiu Malind, 1 mars 1945 është poet dhe gazetar i njohur shqiptar. Studioi në fakultetin histori - filologji, dega gjuhë - letëresi shqipe. Që
  • gjak e hodhëm rrënjë të kompozuar nga Kujtim Laro e të shkruar nga Xhevahir Spahiu ku zuri vendin e trete në festival, dhe po kjo këngë u dublua më vonë
  • shkroi Udha e Velanit dhe më 1961 Kronikë e vendit tim Është i pari shkrimtar që fitoi çmimin e Republikës në Shqipëri, me romanin Udha e Velanit